EXPERTTIP 2

Niets maakt zoveel los als schoonheid en gezondheid

ACHERN - Duitsland: het zijn de vier grote A-therapieën waarvoor zoveel hulpzoekenden afreizen naar het romantische dorpje aan de rand van het Zwarte Woud: Acupunctuur, Algenmethodologie, Anti-aging en Aloë Vera Beauty. Dr. Herbert Kempf is een specialist op het gebied van de natuurgeneeskunde en dan met name de traditionele Chinese geneeskunde. TCM richt zich op de energiebalans tussen het fysieke, het mentale en het spirituele niveau. Is één niveau in onbalans, dan heeft dat invloed op de gehele mens en zijn organen. Een belangrijke pijler van de therapie van dr. Kempf is acupunctuur.

Anti-Aging

Al jaren staat de Meso Therapy en sinds kort ook het allernieuwste Pora Pur System op de kaart in Achern. ‘Huidverzorging is net zo spannend als een thriller,’ zegt Angelika Kempf, omdat deze twee vierkante meter huidoppervlak vol verrassingen zit.’ Deze bevoegde lerares en schoonheidsspecialiste in exfoliatietechnieken is zeer onder de indruk van de Aquabrasie en de Bio-Dermabrasie. Met deze methoden kan een onaantrekkelijke huid op een zachte wijze worden verwijderd, om zo de vorming van een nieuwe zuivere, gladde en egale teint mogelijk te maken.

De perfecte energiekick

Health en beauty hebben behoefte aan extra voedingsstoffen, vooral eiwitten, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Een voedingsadvies hoort dan ook standaard bij een bezoek aan de Day Spa of de medische praktijk in Achern. Iedereen heeft dagelijks behoefte aan antioxidanten tegen vrije radicalen, beschermende stoffen voor de cellen en voedingsstoffen voor de juiste energieboost. Patiënten en gasten konden hier in overvloed van genieten tijdens het zomerfeest ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum. Tijdens de vele optredens van diverse artiesten kon genoten worden van de verschillende soorten aloë-veracocktails en de homemade groente en fruitsmoothies.