EXPERTTIP 3

Beauty tussen Dom en Gloria

Limburg an der Lahn kent iedereen. Niet alleen vanwege de dom, maar tegenwoordig ook vanwege alles daaromheen.

Tussen de Limburgse kathedraal en het romantische kerkje van St. Lubentius in het stadsdeel Dietkirchen bevindt zich het kleine doch sfeervolle schoonheidsinstituut van Christel Schneider. Anti-aging en wellness gaan hier hand in hand. Wie geluk heeft, hoort in de verte het carillon zachtjes spelen. Christel Schneider wordt in haar instituut ondersteund door haar dochter Bianca. Hun altijd actuele aanbod van hoogwaardige beautyspecialiteiten is ook bij de veeleisende vrouwen van Limburg niet onopgemerkt gebleven. Gemakkelijk parkeren en een aankomst aan de oever van de Lahn geven de afspraak nog een extra dimensie. www.beauty-schneider.de

Cosmetica in Dornburg-Frickhofen

Iets rustieker slaan de klokken in Frickhofen. Elke 60 minuten kondigen ze weer een nieuw uur aan. De kerk van St. Martin ligt op een steenworp afstand van schoonheidssalon Gudrun Suske. Gevoelige klanten kunnen nog weleens schrikken, maar de stoerdere types vinden de sonore trillingen van het klokkengelui de ideale begeleidingsmuziek bij een wellnessbehandeling.

Romantici met gevoelige oren kunnen van tijd tot tijd genieten van het prachtige geluid van de Gloriaklok uit de Blasiuskapel. Deze kapel is een van de oudste cultuurschatten uit het Centraal-Duitse christendom. Hij werd halverwege de 7de eeuw gebouwd van hout en in 1150 opnieuw opgetrokken uit steen. Gudrun Suske is al meer dan 30 jaar schoonheidsspecialiste en heeft zich gespecialiseerd in wellness- en anti-agingbehandelingen. Haar aanbod is van hoge kwaliteit en zeer geschikt voor de veeleisende vrouw, maar dat hoeft ze gelukkig niet meer aan de grote klok te hangen.

Mijn Lichaamsverzorging die ook denkt aan striae en celluliten.

Meine Körperpflege – die auch an Streifen und Cellulite denkt

Groene mooimakers

Avocado bevat vele goede vetzuren, die zich voortreffelijk over de huid laten verdelen. Avocado beschermt en maakt de huid zacht, daarom wordt het vooral gebruikt in haar- en huidverzorgingsproducten.

Borage-olie helpt goed bij een droge of gevoelige huid, want hij bevat veel linolzuur. Hij kan worden gebruikt in crèmes of bij behandelingen voor de huid.

Teunisbloem bevat gamma-linoleenzuur. Dit helpt mensen met eczeem, omdat hun huid zelf niet genoeg vetzuren aanmaakt. Wordt ook veel gebruikt in antirimpelcrèmes.

Levende legende

Münster: ‘Over zeven bruggen moet je gaan,’ zong Peter Maffay in 1981, toen Dagmar Loska haar schoonheidssalon opende. Sindsdien ging zij over meer dan 100 bruggen of, om precies te zijn, bezocht zij meer dan 100 seminars. Inmiddels is Dagmar een van de succesvolste schoonheidsspecialistes in Münster. Met inmiddels 30 jaar technische expertise kan ze er nog steeds geen genoeg van krijgen. Dit is vooral te danken aan haar trouwe klanten, die haar enthousiasme, haar vakmanschap en haar toewijding nog lang niet kunnen missen.

Dagmar Loska heeft iets wat haar een bijzondere schoonheidsspecialiste maakt: charisma. Haar inzet en toewijding aan cosmetische perfectie maken haar tot een voorbeeld voor de gehele industrie. Ze is met recht een levende legende.