EXPERTTIP 4

Last van stress of een droge huid?

Bij een lage luchtvochtigheid wordt de huid almaar droger. Warme lucht is niet alleen een verschijnsel van de zomervakantie. Ook onze huizen, kantoren, en auto’s en vliegtuigen zijn een kleine ramp voor onze dorstige huid. 

Het gevaar dreigt voor iedereen die zich tijdens de winter graag opwarmt met alcohol. Het bloed kent geen genade en de eerste tekenen van roodheid of in het slechtste geval couperose zijn een feit. Gelukkig kunnen we ons dan wenden tot de aloë-vera-gel of tot hydraterende maskers. Vroeger moest oma het probleem van een uitdrogende huid op een natuurlijkere manier oplossen. Haar woonkamer leek wel een klein oerwoud en haar planten zorgden voor een gezond binnenklimaat. Vandaag de dag zoeken we bescherming in crèmes en maskers. Een droge huid kan onder een vochtinbrengend masker snel regenereren. Bij couperose gaat dat helaas niet zo snel. Het kan zelfs maanden duren om een bevredigend resultaat te krijgen.

Genieten in de tobbe

Het bad als kleine oase in de woestijn. Het warme water versoepelt de spieren en ontspant het hele lichaam. Een perfect moment om het gezicht te verwennen met een vochtinbrengend vliesmasker.

Tropische dromen

Als het gaat om maskers gaat, is schoonheidsspecialiste Gabi Schaumberger helemaal in haar element. Het Tahiti Flowers- en het Caribbean Therapy-masker hebben zich inmiddels ruimschoots bewezen. Om van het masker te genieten, hoeft u niet per se in bad te gaan liggen. Ook op de bank kunt u met deze maskers in exotische sferen geraken.

Roodheid

ANTICOUPEROSECRÈME. Wie wil er uitzien alsof hij net de 1000 meter heeft gelopen?

De rode adertjes, meestal als een vlechtwerk verspreid over neus en wangen, zijn weliswaar niet gevaarlijk, maar worden ook niet gezien als een sieraad voor het gezicht. Enerzijds kunt u de huid het beste beschermen met een speciale wintercrème, anderzijds moeten de haarvaatjes ontlast worden. Hierbij kan een anticouperosecrème van dienst zijn. Dik aanbrengen en ontspannen (niet tijdens het baden).

Vochttekort

MOISTURIZING MASK. Als het vochtgehalte in de huid daalt, ontstaan er jeuk, roodheid, schilfering en een trekkerig gevoel.  Dit alles kan ontstaan door een lage temperatuur, uv-straling of de droge verwarmingslucht. Een tekort aan vocht is snel te ondervangen met het Moisturizing Mask. In het uiterste geval moet het masker drie dagen achter elkaar aangebracht worden, daarna nog maar eenmaal per week. Al na 3 weken is de huid weer mooi opgeknapt en glad.